Kenmerkende opstaande randen

Het is een uniek gezicht, een felsdak met zonnepanelen. Met de kenmerkende opstaande randen, stelt een felsdak wel eisen aan de montage van zonnepanelen. Voor deze nieuwe woning in het Overijsselse Steenwijkerwold leverden wij zonnepanelen en speciale felsdakklemmen.

Felsdakklemmen aandraaien

Dankzij speciale felsdakklemmen gaat de montage van zonnepanelen zonder boren. Het is een kwestie van moeren aandraaien en vastklemmen. Daarbij is belangrijk dat de fels niet vervormt en de natuurlijke werking van het dak behouden blijft. Op de klem zit een plaat waaraan de montagerail voor de zonnepanelen vastgezet wordt.

Gevouwen metaal

Felsdaken komen in Nederland niet veel voor, in Duitsland zie je ze vaker. De term fels komt ook van het Duitse woord Falz, dat vouw betekent. Metalen platen worden onderling verbonden door een gevouwen felsnaad. Deze felsverbinding geeft het felsdak zijn kenmerkende uitstraling: enkel of dubbel gevouwen, of de rondere vorm van de KalZip. Voor elke felsverbinding is er wel een klem beschikbaar waarmee je zonnepanelen kunt monteren. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Felsdak met zonnepanelen

Felsdak met zonnepanelen

Felsdakklem

Felsdakklem

Felsdak

Kenmerkende opstaande randen

Opgesteld vermogen 9,9 kWp | 36 DMEGC 275 Wp mono zonnepanelen - full black | Sunny Tripower omvormer |Installatie door Installatiebedrijf Dick Sjabbens