Energieneutraal

Gemeente Lisse heeft ambitie. Ze wil in 2040 energieneutraal zijn. Op weg naar dit doel, heeft de gemeente 154 zonnepanelen op het gemeentehuis laten plaatsen. Samen wekken de panelen genoeg stroom op voor 14 huishoudens.

Zonnepanelen met hoog rendement

In overleg met Bouwbedrijf GJ van der Hulst en gemeente Lisse is gekozen voor het zonnepaneel DMEGC 290 Full Black. Dit is een monokristallijn paneel met een hoog rendement en presteert ook goed als het bewolkt is. Bij de productie van deze zonnepanelen worden strenge kwaliteitscontroles gehanteerd. Dit zorgt ervoor dat DMEGC zonnepanelen een lange levensduur genieten. En het ziet er ook nog eens fraai uit.

Meer vermogen met poweroptimizers

Door het gebruik van het SolarEdge-systeem produceert elk paneel maximaal energie. Een paneel kan met vermogensverlies te maken krijgen door bijvoorbeeld vuil of schaduw. Dankzij het SolarEdge-systeem hebben de andere panelen geen last van een zwakker presterend paneel. Daarbij maakt het montage op 2 dakvlakken mogelijk, zoals hier in Lisse.

Vakmensen moteren zonnepanelen

Vakmensen monteren zonnepanelen

Twee Solar Edge omvormers

Twee SolarEdge omvormers

Opgesteld vermogen: 44.660 Wp | 154 zonnepanelen à 290 Wp | oppervlakte van 254 m2 | Met medewerking van Bouwbedrijf GJ van der Hulst