Nieuwbouw 24 zorgappartementen

Waar voorheen een schoolgebouw stond, verrijst een zorgcomplex met 24 appartementen voor cliënten met een verstandelijke beperking. Bij dit project zijn niet alleen goede isolatie en eigen energie-opwekking belangrijk. Ook aandacht voor vormgeving zorgt ervoor dat de 24 bewoners zich straks prettig voelen in het gebouw.

Bouwstroom op zonne-energie

Vaak worden zonnepanelen pas aan het eind van een project gelegd. Aannemer Dijkhuis heeft dat nu halverwege al gedaan. ‘Dit is voor het eerst dat we al opbrengst van zonnepanelen tijdens de bouw hebben. We gebruiken de energie nu als bouwstroom,‘ aldus Eberhard Dijkhuis.

Onzichtbaar gemonteerd

Met een onderlaag van EPDM folie is het dak waterdicht gemaakt. Hierop zijn 201 zwarte monokristallijnen zonnepanelen onzichtbaar gemonteerd. De montageprofielen van het Kyroof Indaksysteem zitten namelijk onder de panelen. Dit zorgt voor een egaal dak zonder klemmen of schaduw. De profielen zorgen tegelijkertijd voor een goede ventilatie.

Strak dak

Dat vormgeving belangrijk is, zie je terug op het dak. Voor dit project is de dakrand passend op de zonnepanelen gemaakt. Hierdoor gaan de zonnepanelen perfect samen met het dakoppervlak. Het resultaat is een fraai afgewerkt dak met een strakke belijning.

Nearly Zero Energy Building

Het gebouw is ontworpen volgens het nZEB-principe, dat staat voor nearly Zero Energy Building. Het is een rekenmethode waarbij je zelf de energieprestatie bepaalt. Voor de Hoogenweg is gekozen voor het passiefhuis; een energiezuinig gebouw met voldoende energie-opwekking voor eigen gebruik.

Onderlaag met EPDM folie

Waterdichte onderlaag met EPDM-folie

Kyroof indaksysteem

Montageprofielen van het Kyroof indaksysteem

Zwarte zonnepanelen

Zwarte DMEGC zonnepanelen

Opgesteld vermogen 55.275 Wp | 201 DMEGC zonnepanelen DM275-M156-60 black | Montagesysteem Kyroof | Met medewerking van Dijkhuis Aannemersbedrijf en Otterman Techniek