Comfortabel en energiezuinig wonen

Met zowel een indak systeem als een carport met zonnepanelen zijn de 22 woningen op het voormalige kazerneterrein Maurits Noord in Ede zeer energiezuinig. De energieprestatie is zelfs hoger dan vereist. Een heerlijke woning dus met veel comfort en lage energiekosten.

Karakteristieke woningen met indak systeem

Op de dakbedekking zijn zonnepanelen met het Kyroof indak systeem bevestigd, wat zorgt voor een stijlvolle afwerking van deze karakteristieke woningen. Ze passen perfect bij de bijzondere woonomgeving op het voormalige kazerneterrein. Het ontwerp is gebaseerd op de historische paardenstallen met een eenvoudige hoofdvorm en een stevig zadeldak. De woningen zijn duidelijk familie van de monumentale gebouwen op het terrein.

Carports met zonnepanelen

Voor de auto is er een fraaie overkapping die ook nog eens extra energie opwekt. De ruime Shadow Solar carport biedt plaats aan 12 zonnepanelen. Hiermee wordt alle beschikbare ruimte optimaal benut. De pv-panelen op de 22 woningen en carports zijn samen goed voor een opgesteld vermogen van 200,2 kWp.

Voldoende elektriciteit voor gebouw en eigen gebruik

Naast zonnepanelen op dak en carport zijn de woningen voorzien van energiebesparende maatregelen waaronder goede isolatie en een WTW systeem. Dit zorgt ervoor dat de opgewekte elektriciteit meer dan voldoende is voor het gebouw gebonden verbruik zoals verlichting, ventilatie en verwarming. En dan blijft er nog zo’n 2.700 kWh per jaar over voor verbruik door de bewoners.

Ruime carport met zonnepanelen

Ruime carport met zonnepanelen

Indak systeem met zonnepanelen

Stijlvol dankzij het indak systeem

Shadow solar en Kyroof

Shadow Solar en Kyroof

Opgesteld vermogen 200,2 kWp | 728 DMEGC zonnepanelen DM275-M156-60 black | 22 Shadow Solar carports van IRFTS | Montagesysteem Kyroof van Robisol | GoodWe omvormers | Realisatie door Hegeman Bouwgroep en Löwik Installatietechniek