Heerlijk relaxen in een luxe accomodatie met alleen maar koeien als buren. En dat allemaal met de zon als duurzame energiebron. Het kan bij de Landschaplodge in Nutter.

Zonnepanelen tussen de koeien

In het weiland bij de koeien staat een vrije veldopstelling met 16 portrait geplaatste zonnepanelen. Dankzij het solarsysteem met schroefpalen kan de opstelling zo in het gras staan. De veldopstelling is met draad afgezet. Zo kunnen de nieuwsgierige koeien er niet bij. Er is bewust voor gekozen om de panelen niet op het dak van de lodge te leggen. De gasten in de naastgelegen Spaboerderij kijken anders net tegen de panelen aan.

Zonne-energie opslaan in batterijen

Binnen in de zithoek zijn 8 batterijen netjes weggewerkt in de bank. De gasten kunnen er niet bij, maar als het nodig is, is het bankje zo open te schroeven. Zonne-energie die de gasten niet direct verbruiken, wordt in de 8 batterijen opgeslagen. Het maakt de Landschaplodge in principe autonoom. De pv-panelen produceren echter zoveel energie dat besloten is om terug te leveren aan het net. Daarom is er wel een aansluiting op het energienet gemaakt.

Over de Landschaplodge

De Landschaplodge is duurzaam, innovatief en van alle gemakken voorzien. Dankzij de grote glazen wanden geniet je optimaal van het omringende landschap. Met mooie houten panelen bepaal je zelf waar je privacy wilt. Prachtig en heerlijk rustig gelegen in Twente.

Vrije veldopstelling zonnepanelen

Vrije veldopstelling

Opslag zonne-energie in batterijen

Opslag zonne-energie in batterijen

Installatie weggewerkt in kast

Installatie weggewerkt in kast

Ontwaken tussen de koeien

Ontwaken tussen de koeien

Verlichting op zonne-energie

Verlichting op zonne-energie

Landschaplodge in Nutter

Landschaplodge in Nutter

Vrije veldopstelling Schroefpalen met Solar systeem | SMA Sunny Boy omvormer |Installatie door Loohuis Hardenberg |Landschaplodge